Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa Innowise CMS:stä tai tilata ohjelman demotunnukset? Ota yhteyttä, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Lähetä viesti

Kysymyksiä ja vastauksia

Tälle sivulle olemme koonneet tavallisimpia Innowise CMS -julkaisujärjestelmään liittyviä kysymyksiä ja niiden vastauksia. Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta tältä sivulta, ota yhteyttä.

Käsitteet

Mitä tarkoittaa "julkaisujärjestelmä"?
Julkaisujärjestelmä on tässä tapauksessa selaimella käytettävä ohjelmisto, jolla voidaan ylläpitää verkkopalvelua. Julkaisujärjestelmä on lähes synonyymi sanalle sisällönhallintajärjestelmä, joka puolestaan tulee englanninkielisestä termistä "Content Management System", joka lyhennetään CMS.

Mitä tarkoitaa "WYSIWYG-editori"?
WYSIWYG on lyhenne sanoista "What You See Is What You Get". Kyse on siis editorista, joka näyttää muokattavat sisällöt samanlaisina kuin miltä ne näyttävät myös julkisella www-sivustolla. Innowise CMS -julkaisujärjestelmään olemme lisensoineet CKeditorin, joka on paitsi yksi parhaista ja kehittyy edelleen nopeasti.

Mitä tarkoittaa "sivutyyppi"?
Innowise CMS -julkaisujärjestelmässä voi olla yksi tai useampia sivutyyppejä. Sivutyyppi sisältää tiedot XHTML-sivupohjasta ja sisältöalueista. Tavallisia sivutyyppejä ovat esimerkiksi perussivu, lomakesivu ja uutinen. Sivutyyppi voi kuitenkin olla mikä tahansa tietorakenne (eli kokonaisuus erilaisia tietoja) kuten ostoskorituote, case-esittely, ruokaresepti tms. Tietyn sivutyypin mukaiset tietueet voidaan tulostaa muutenkin kuin yksittäisinä www-sivuina, esimerkiksi listana, kun sitä varten tehdään erityinen sisältömoduuli.

Mitä tarkoittaa "sisältöalue" tai "sisältökenttä"?
Jokaisessa sivutyypissä voi olla 1-40 sisältöaluetta eli julkaisujärjestelmän kautta päivitettävää kenttää. Jokaisen sisältöalueen sisältämä tieto voidaan tulostaa määrättyyn kohtaan XHTML-sivupohjaan. Sisältöalueet voivat olla mm. seuraavan tyyppisiä: tekstikenttä, tekstialue, WYSIWYG-alue, päivämäärävalinta, kellonaikavalinta, kuvavalinta, tiedostovalinta, Facebook-albumi, RSS-syöte (esim. blogin otsikot), oEmbed-sisällön upotus (esim. YouTube-video), pudotusvalikko, monivalikko, sisältömoduuli, sisällytettävä www-sivu jne.

Mitä tarkoittaa "sisältömoduuli"?
Sisältömoduulit ovat erikseen tehtyjä ulkoisia ohjelmia, joita voidaan liittää www-sivuille. Tyypillisiä sisältömoduuleja ovat automaattisesti generoituva sivukartta ja uutisotsikoiden tulostaminen etusivulle. Sisältömoduulit voivat kuitenkin olla huomattavasti monimutkaisempiakin toiminnallisuuksia. Sisältömoduulit on toteutettu PHP-ohjelmointikielellä.

Mitä tarkoittaa "XHTML-sivupohja"?
Lyhyesti kerrottuna XHTML-sivupohja on ulkoasun sivupohja, englanniksi page template. Teknisesti ottaen XHTML-sivupohja on XHTML-dokumentti, joka sisältää www-sivuston ulkoasuun liittyvän XHTML- ja CSS-lähdekoodin. Tavallisesti jokaisella sivutyypillä on oma sivupohjansa, jossa on määritelty missä kohtaa ja miten sisältöalueiden sisältämät tekstit, kuvat ja muut tiedot näytetään julkisella www-sivustolla.

Julkaisujärjestelmän asennus

Kauanko julkaisujärjestelmän asennus kestää?
Riippuu asennettavasta kokonaisuudesta ja siitä, millaisia toimintoja www-sivustolle toteutetaan. Julkaisujärjestelmän peruspaketti voidaan asentaa työtilanteestamme riippuen jopa parissa päivässä kunhan sivuston ulkoasu (so.  XHTML-sivupohja) on valmiina.

Mitä tietoja tarvitsette julkaisujärjestelmän asennusta varten?
1) Tiedot tarvittavista sivutyypeistä ja niiden sisältöalueista - mieluiten ulkoasusuunnitelmat eri tyyppisistä sisällöistä, 2) MySQL-tunnukset ja 3) FTP-tunnukset.

Minkälaisen palvelimen julkaisujärjestelmä vaatii toimiakseen?
Palvelimelta vaaditaan PHP5-tuki ja MySQL-tietokantapalvelu. Lisäksi on suotavaa, että PHP:hen on asennettu GD-grafiikkakirjasto ja että SAFE_MODE on pois päältä. Nämä eivät kuitenkaan ole ehdottomia vaatimuksia. Mikäli sinulla ei ole sopivaa palvelintilaa, voit tilata sellaisen meidän kauttamme.

Hinta, laskutus ja toimitusehdot

Paljonko Innowise CMS -julkaisujärjestelmä maksaa?
Riippuu toimitusvaihtoehdosta ja mahdollisesti tarvittavista lisäominaisuuksista. Lähetä tarjouspyyntö, niin teemme tarpeisiisi räätälöidyn tarjouksen.

Milloin laskutatte?
Laskutamme julkaisujärjestelmän hinnan ja mahdolliset muut tehdyt työt, kun järjestelmä on täysin asennettu ja luovutettu asiakkaan käyttöön. Laskun maksuaika on 14 päivää, viivästyskorko 10% ja huomautusaika 8 vrk. Tarkemmat toimitusehdot lähetämme tarjouksen mukana.

Jos ostan Innowise CMS -julkaisujärjestelmän, saanko tehdä siihen haluamiani muutoksia?
Et, sillä julkaisujärjestelmä on Innowisen omaisuutta, ja asiakkaalle myydään vain käyttölisenssi asennettavaan kokonaisuuteen. Kaikki muutokset ja lisäykset ohjelman toiminnallisuuteen on tilattava Innowiselta. Lähdekoodi on lisäksi suojattu.

Tekniikka

Millä tekniikalla julkaisujärjestelmä on toteutettu?
Ohjelmakoodi on PHP5-kieltä. Käyttöliittymä on toteutettu HTML:llä, CSS:llä ja JavaScriptillä.

Millä www-selaimilla julkaisujärjestelmä toimii?
Julkaisujärjestelmän perustoiminnot toimivat periaatteessa millä tahansa uudehkolla www-selaimella. Jotkin kehittyneemmät toiminnot kuten WYSIWYG-editori vaatii kuitenkin toimiakseen vähintään MS Internet Explorer 6:n (Windows-käyttöjärjestelmässä) tai jonkin Gecko-pohjaisen selaimen, esimerkiksi Mozillan, Firefoxin tai SeaMonkeyn. Viimeksi mainitut selaimet ovat saatavissa useisiin eri käyttöjärjestelmiin.

Selainvaatimukset eivät koske julkaisujärjestelmällä ylläpidettävää julkista www-sivustoa, vaan sen osalta vaatimukset määräytyvät käytettävien XHTML-sivupohjien mukaisesti.

Mitä tietokantaa julkaisujärjestelmä käyttää?
Luotamme MySQL:ään, joka on todettu tehokkaaksi ratkaisuksi jo tuhansissa projekteissa.

Mitä sivupohjamoottoria julkaisujärjestelmä käyttää?
Toistaiseksi käytämme SmartTemplatea, joka on todettu joissakin testeissä jopa 8 kertaa suosittua Smartya nopeammaksi. Seuraamme sivupohjamoottorien kehitystä jatkuvasti, jotta voimme tarjota asiakkaillemme aina tehokkaimman ratkaisun.