Lehdistötiedote: Ensimmäinen suomalainen wikipalvelu asettaa riman miljoonaan wikiin

20.09.2011     Innowise    

Oulussa kehitetty sosiaalisen median palvelu Purot.net yhdistää wikin ja Twitterin ominaisuudet uudella tavalla.

Oululainen Innowise on julkistanut 15.9. wikipalvelun osoitteessa www.purot.net. Kyseessä on ensimmäinen suomalainen wikipalvelu. Maailmalla wikit ovat isojen yritysten kilpakenttä, joten lähtökohta on pienelle suomalaisyritykselle haastava.

Wiki on nettisivusto, jonka sisältöä käyttäjät voivat itse muokata. Wikien kuten muidenkin sosiaalisen median palveluiden käyttö lisääntyy jatkuvasti työpaikoilla. Wikipalvelussa organisaatio voi luoda käyttöönsä oman wikin.

“Wikit eivät ole juuri kehittyneet viime vuosina. Esimerkiksi Wikipediaa kritisoidaan vaikeaksi. Halusimme tehdä wikeille saman, minkä sosiaalinen media teki koko netille: lisätä voimakkaasti vuorovaikutusta”, kertoo Innowisen yrittäjä Harto Pönkä.

Pönkä on vastannut wikin suunnittelusta. Hän on pitkän linjan digimedia-alan yrittäjä, luokanopettaja sekä koulutusteknologian ja sosiaalisen median asiantuntija. Tämä tausta näkyy wikissä panostamisena yhteistyön ja oppimisen tukemiseen sekä siihen, että palveluun on helppo upottaa muita sosiaalisen median sisältöjä.

“Mietimme kokonaan uusiksi, mikä wiki on, ja otimme käyttäjät aikaisessa vaiheessa mukaan tuotekehitykseen. Tuloksena on jotakin, mistä käyttäjät ovat sanoneet, että se on enemmän kuin wiki”, Pönkä tiivistää.

Keskustelun tuominen suoraan sisällön viereen on uusi ratkaisu, jota muissa wikeissä ei ole nähty. Pöngän vision mukaan tämä on avain yhteisöllisen prosessin syntymiseen: “Keskustelu inspiroi sisällöntuotantoa ja sisältö keskustelua. Ilman keskustelua wikityöskentelyä voi verrata siihen, että on töissä puhumatta muille mitään. Nykyajan työtehtävissä on tärkeää tiedon jakaminen ja yhteistyö.”

Purot.net-wikiä pilotoitiiin keväällä useiden käyttäjäryhmien toimesta. Wiki osoittautui toimivaksi ratkaisuksi niin nuorten kuin vanhempienkin käyttäjien työskentelyssä. Tehdyssä kyselyssä kaikki paitsi yksi 31:stä vastaajasta piti keskustelua wikissä helppona.

Innowisen tarkoituksena on kotimaan lanseerauksen jälkeen viedä Purot.net kansainvälisille markkinoille. Tarjolla on maksullinen ja ilmaisversio sekä yrityspaketteja vaativampaan käyttöön.

“Kovimmalla kilpailijallamme on miljoona wikiä. Mielestäni Purot.net:issä on selvästi paremmat ominaisuudet, joten emme voi asettaa rimaa miljoonaa wikiä alemmaksi”, Pönkä päättää.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Harto Pönkä, Innowise
0400-500315
harto.ponka@innowise.fi

Purot.net-wikipalvelu:
http://purot.net/

Taustaa Purot.net-wikistä ja wikien hyödyistä:
http://purot.net/fi/miksi_wiki/
http://www.slideshare.net/hponka/purot-oppiminen