Domain-huijarit ovat käyttäneet Innowisen nimeä soitoissaan

11.01.2022     Innowise    

Domain-huijarit ovat käyttäneet Innowisen ja sen yrittäjän nimeä toiminnassaan. Innowise ei ole tällaisen toiminnan takana tai liity siihen millään tavalla.

Olemme saaneet tietoja, että niin sanotuissa domain-huijauksissa on käytetty puhelinmarkkinoinnissa Innowisen ja sen yrittäjän Harto Pöngän nimeä.

Ensimmäisen kerran olemme kuulleet tällaisesta toiminnasta loppuvuonna 2020. Olemme tuolloin ilmoittaneet asiasta eteenpäin tietylle soitoissa käytettyyn puhelinnumeroon liittyvälle puhelinoperaattorille.

Valitettavasti huijarit käyttävät usein tunnettujen ja luotettaviksi miellettyjen yritysten ja henkilöiden nimiä toiminnassaan. Myös soitoissa käytetty puhelinnumero ja sähköposteissa käytetty lähetysosoite voidaan väärentää.

Innowise ei tee lainkaan puhelinmarkkinointia, joten mikäli saat Innowisen tai siihen liittyvien henkilöiden nimissä markkinointisoiton, kyse on huijauksesta.

Tyypillisessä huijauspuhelussa soittaja väittää, että soiton saaneen yrityksen nimellä ollaan varaamassa verkkotunnusta (domainia). Soittajan mukaan yritys voisi varata itse domainin estääkseen sen väärinkäytön ja yrityksen mustamaalauksen.  

Mikäli saat tämän tyyppisen puhelun, kyse on huijauksesta: kukaan kolmas taho ei ole varaamassa yrityksenne nimissä verkkotunnusta, vaan huijauksen tarkoituksena on myydä teille (turha) verkkotunnuksen varaus.

Tämän tyyppinen huijaustoiminta on jatkunut monia vuosia useiden ns. huijausyritysten toimesta ja sitä on käsitelty mediassa laajasti. Lisätietoa aiheesta löytyy esimeriksi Ylen MOT-ohjelman uutisesta vuodelta 2020.

Jos saat yhteydenoton Innowisen nimissä, voit aina tarkistaa sen ottamalla meihin yhteyttä.

Harto Pönkä
harto.ponka@innowise.fi
0400500315