Nettitietopeli johdattaa oikeat lääkärit oikeiden lääkkeiden saloihin

16.04.2010     Innowise    

Lääkäreille ja kohta valmistuville lääketieteen opiskelijoille suunnattu lääketietopeli julkaistiin 15. huhtikuuta osoitteessa www.oppitroppi.fi. Nuoret lääkärit voivat harjoitella pelissä lääkkeiden määräämistä kuvitteellisissa vastaanottotilanteissa.

 

 

Tarkoituksena on arvioida potilaan kokonaistilanne annettujen tietojen perusteella ja valita oikea lääkemääräys neljästä vaihtoehdosta. Päätösten on synnyttävä nopeasti, sillä potilasjono vastaanottohuoneen oven takana kasvaa jatkuvasti. Kollegaltakin saattaa kyllä saada avun tiukan paikan tullen... Peli on kielletty valelääkäreiltä - pelaamaan pääsevät kirjautumisen kautta vain todelliset lääkärit ja loppuvaiheen lääketieteen kandidaatit.

Nuori lääkäri saa palautetta tietotaitonsa kehittymisestä ja voi vertailla osaamistaan muihin pelaajin. Osaamista verrataan myös eri yliopistojen lääketieteellisten tiedekuntien välillä. Väärästä lääkemääräyksestä seuraa huomautus ja kahdesta erheestä menettää lääkkeenmääräämisoikeutensa - eli peli päättyy. Tarkoitus onkin, että harjoitus tekee mestarin lääkkeiden määräämisessä - ja harjoittelu on parasta tehdä turvallisesti nettipelissä ennen todellisen potilastyön aloittamista.

OppiTroppi-tietopelin on tuottanut oululainen lääkärivetoinen yritys Mediplorer Oy. Peliä on kehitetty yhteistyössä lääkevalmistajien kanssa. Jo aiemmin peli on ollut saatavana CD-versiona, mutta nyt pelaaminen onnistuu kätevästi netissä. Pelin käyttöliittymästä ja visuaalisesta ilmeestä on vastannut Pääkeskus.

Innowise vastasi pelialustan teknisestä kehityksestä ja www-toteutuksesta. Tavoitteena oli tehdä pelin ylläpidosta mahdollisimman helppoa mm. kysymysten massapäivityksellä sekä automatisoimalla useimmin tarvittavia toimenpiteitä kuten kuukausipalkinnon voittajan arpomisen. Myös tulosten tilastointi on nettitietopelissä tärkeässä osassa. Ratkaisun perustana käytettiin Innowise CMS -julkaisujärjestelmää. Pelin käyttöliittymän teknisessä toteutuksessa painotettiin sujuvuutta, koukuttavuutta ja laajaa yhteensopivuutta eri www-selaimille - peli ei esimerkiksi vaadi Flashin asentamista.


Lisätiedot:

Innowise
Kts. yhteystiedot

Mediplorer Oy
www.mediplorer.fi

Pääkeskus
www.paakeskus.fi