Innowise CMS 2.2: Lomakkeiden lähetykset talteen ja uusia ominaisuuksia tietokantojen ylläpitoon

13.02.2018     Innowise    

Katso Innowise CMS 2.2:n uudet ominaisuudet. Päivitys sisältää parannuksia mm. nettilomakkeilla lähetettyjen viestien tallennukseen sekä uusia ominaisuuksia omien tietokantojen ylläpitoon.

Helppokäyttöinen lomake-editori ja roskapostin esto

Yhteydenotto- ja muiden verkkolomakkeiden teko on nyt entistäkin helpompaa. Lomakkeiden teko tapahtuu kätevällä lomaketyökalulla, johon ylläpitäjä syöttää lomakkeen vastaanottajan sähköpostiosoitteen, lähetettävän viestin otsikon, mahdollisen kiitossivun sekä lomakekentät. Jos kenttä määritellään pakolliseksi, järjestelmä tarkistaa viestin lähetyksessä, että siihen kirjoitettu sisältö vastaa myös muodoltaan vaadittua: esimerkiksi sähköpostikenttään hyväksytään ainoastaan oikean muotoinen sähköpostiosoite.

Innowise CMS:ssä on sisäänrakennettu tuki roskapostin estolle (Google ReCAPTCHA). Se kannattaa lisätä kaikille lomakkeille.

Innowise CMS -julkaisujärjestelmällä omien verkkolomakkeiden teko käy helposti.
Innowise CMS -julkaisujärjestelmällä omien verkkolomakkeiden teko käy helposti.

Lomakkeiden tyylit noudattavat kulloisenkin sivuston ulkoasuteemaa. Yllä tehty lomake voisi näyttää www-sivustolla esimerkiksi tältä:

Innowise CMS -julkaisujärjestelmällä tehty lomake www-sivustolla
Yllä tehty lomake www-sivustolla

Tallenna lomakkeilla lähetetyt viestit - myös ongelmatilanteissa

Kaikki www-sivuston lomakkeilla - niin lomake-editorilla tehtyjen kuin muidenkin - lähetetyt viestit tallennetaan automaattisesti julkaisujärjestelmän arkistoon. Viestin tallennus tehdään, vaikka palvelin ei jostain syystä onnistuisi lähettämään sähköpostia. Näin sivuston ylläpitäjät voivat varmistua, ettei viestejä mene hukkaan edes mahdollisten palvelimen teknisten vikatilanteiden vuoksi.

Joissakin webhotelleissa harmina voi olla liian tiukka palvelimen roskapostisuodatus, joka saattaa joissain tapauksissa ohjata vierailijoiden viestit roskapostikansioon. Viestien automaattinen tallennus julkaisujärjestelmän arkistoon ratkaisee myös tämän. Joskus lomakkeista saapuneita sähköposteja voi kadota muistakin syistä.

Viestit löytyvät julkaisujärjestelmässä kohdasta Järjestelmä -> Lähetetyt lomakkeet, jossa viestejä voi selata lomakkeittain, ajan mukaan sekä hakusanalla etsimällä:

Www-sivuston lomakkeelta lähetetty viesti tallentuneena julkaisujärjestelmään
Yllä lähetetty lomake tallentuneena julkaisujärjestelmään

Näin Innowise CMS toimii turvallisena varmuuskopiona kaikille www-sivuston lomakkeilta lähetetyille viesteille.

Halutessasi voit tallentaa lomakkeista lähetetyt viestit julkaisujärjestelmästä CSV-tiedostona ja siirtää tietoja muihinkin järjestelmiin.

Huomaa, että lähetettyjen lomakkeiden arkisto muodostaa tavallisesti henkilötietorekisterin. Ota tallennettavat tiedot huomioon esimerkiksi yrityksesi asiakasrekisterin tietosuojaselosteessa ja pidä se saatavilla www-sivustolla. Saat tähän tarvittaessa apua asiantuntijoiltamme. Mallin rekisteri- ja tietosuojaselosteen laatimiseen löydät tästä.

Uusia ominaisuuksia tietokantojen ylläpitoon

Innowise CMS on paitsi www-sivustojen julkaisujärjestelmä, myös räätälöityjen verkkosovellusten ja tietokantojen tekninen alusta. Tässä versiojulkistuksessa on uudistuksia mm. seuraavia asioita varten:

  • Aiempaa parempi tuki erittäin isojen käyttäjätietokantojen ylläpitoon
  • Aiempaa kehittyneempi tietokantataulujen hallinta ja optimointi isojen tietokantojen ylläpitoon
  • Uusia sisältötyyppejä tietokantojen ylläpitoon

Muita uudistuksia

  • Www-sivuston toimintanopeutta optimoitu hyödyntämällä selaimen välimuistia aiempaa tehokkaammin
  • WYSIWYG-sisältöeditori on päivitetty uusimpaan versioon (CKeditor 4.8.0), jossa on tuoreimmat yhteensopivuuskorjaukset eri nettiselaimiin ja laitteisiin.
  • Pienempiä ei-kriittisiä bugikorjauksia

Milloin on syytä päivittää uuteen versioon?

Suosittelemme päivitystä, mikäli haluat jatkossa kaikki www-sivuston lomakkeiden viestit varmaan talteen sekä haluat varmistua siitä, ettei viestejä joudu hukkaan myöskään teknisten virhetilanteiden vuoksi.

Suosittelemme päivitystä lisäksi silloin, jos webhotellin/hosting-palvelun tarjoajasi on päivittämässä palvelimelle PHP 7 -ohjelmointikielen version, sillä vanhat julkaisujärjestelmän versiot eivät ole sen kanssa yhteensopivia. Mikäli tällainen muutos on tiedossasi, sovi julkaisujärjestelmän päivityksestä hyvissä ajoin etukäteen.

Muutoin suosittelemme päivitystä, mikäli käytössäsi on Innowise CMS 2.0 (vuodelta 2015) tai sitä vanhempi versio.

Katso myös aiemmat uudistukset.